Темата на протеста: Какво правим утре?

Нахъсват се да пресрещнат Борисов преди партийната конференция

Темата на протеста: Какво правим утре? | StandartNews.com

Основна тема на в 27-ия ден на протестите в София е утрешната сбирка на партия ГЕРБ, а Отровното трио вече е разделено. Докато Хаджигенов се чуди как да събере хора, защото не му се получава лесно блокирането на магистрала Марица, Минеков крещи от микрофона на жълтите павета, че палатките на протестиращите трябва час по-скоро да осеят пътя от Орлов мост до Капитан Андреево.

Протестът се чуди как да вгорчи живота на ГЕРБ на утрешната им националната конференция, в която се очаква Борисов да обясни пред съпартийците си защо няма да подава оставка и какви са партийните му планове.

Протестиращите обаче отказват да повярват, че ГЕРБ има други планове, различни от техните. Един твърди, че се надява съветниците на премиера да го вразумят. Друг реши да разшири исканията на протестиращите като заяви, че само оставката на Борисов вече не била достатъчна, а трябвало ГЕРБ да мине в миманса, защото нямало място повече в политическия живот в България.

Протестиращи се нахъсват заедно да посрещнат Борисов на "Цариградско шосе" преди конференцията.

Докато едни чертаят маршрути, в палатковия лагер на "Орлов мост" се прожектират филми. Звучат гайди и тъпани. Мнозина от протеста отиват да видят какво гледат, други карат колелета, трети са довели децата, които, както досега, играят и рисуват.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай