Такса "почерпка" за чадър и шезлонг до морето

Турист разкри схема за запазване за "наши хора" на плажните съоръжения на първа линия

Такса "почерпка" за чадър и шезлонг до морето | StandartNews.com

Ранобуден турист изобличи абсурдната схема за запазване на шезлонгите на първа линия, съобщи "Флагман". 

Мнозина гости на нашето Черноморие забелязали, че тази година чадърите и шезлонгите на т.нар. първа и втора линия по плажовете почти винаги са заети. Небрежно са захвърлени хавлии, които пазят най-атрактивните места за избрани туристи през целия ден. 

Флагман.бг получи подобни сигнали от Лозенец, Приморско, Нестинарка и Златни пясъци. В повечето случаи става въпрос за плажове, където тази година цените за сянката са нулеви или съвсем символични.

„Случвало ми се е да отиде в 8:30 часа на плажа и да няма свободни шезлонги – навсякъде са нахвърляни кърпи“, жалва се читателка, която бе на почивка в Лозенец. Получено е и оплакване от Златни пясъци, където според туристи имало практиката да се пазят най-добрите места срещу дребна сума „за почерпка“ на т.нар.“шезлонгаджия“.

Ранобуден турист решил да провери за какво става въпрос. Георги Владимиров е заснел кратко видео и снимки от Атлиман в Китен.

„Реших да стана една сутрин в 5:00 и да жертвам съня си, за да видя какво, аджеба, се случва на плажа. Та, гледката беше следната: Една дама дойде с голяма чанта, подобна на тези от Джъмбо, пълна с кърпи, които нахвърли върху шезлонгите на първа и втора линия. След това седна встрани и закача. Малко по-късно госпожата започна да настанява „клиентите си“ си, а на последните снимки се вижда как им събира парите за услугата“, недоволства Владимиров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай