Студено време с облаци и дъжд във вторник

Максималните температури в страната ще бъдат между 3 и 8 градуса

Студено време с облаци и дъжд във вторник | StandartNews.com

По високите полета на Западна България, в Предбалкана и на места в Североизточна България дъждът ще премине в сняг и ще се образува снежна покривка. В останалата част от страната през деня ще вали дъжд и на много места валежите временно ще са интензивни и значителни по количество, а през нощта срещу сряда от северозапад ще започнат постепенно да отслабват и спират.

Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е умерен, в източната половина от страната и по долините на Струма и Места, временно до силен. С него ще продължи да нахлува студен въздух. Минималните температури ще са от 1° до 6°, а максималните – между 3° и 8°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е малко по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно, с по-значителни валежи по южното крайбрежие. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 6°-9°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще е облачно, с валежи от сняг, на места значителни. Ще духа умерен, по билата до силен вятър от север-североизток. Главно по старопланинските проходи ще има условия за навявания. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

До сутринта в сряда валежите навсякъде ще спрат и в сряда ще е без валежи. Облачността ще се разкъса и временно ще намалее до слънчево. Вятърът ще отслабне. Сутринта ще е по-студено, дневните температури слабо ще се повишат. В четвъртък отново бързо ще се заоблачи и към края на деня в Западна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се обърне от югоизток и температурите още ще се повишат. През нощта срещу петък и в петък до обяд на повече места ще има слаби превалявания от дъжд, в планините и планинските райони над 900-1000 м - от сняг. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, в повечето райони ще бъде слаб.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай