Студен старт на седмицата, но лятото се връща

Температурите ще са по-ниски на запад – около 22-23 градуса

Студен старт на седмицата, но лятото се връща | StandartNews.com

Студен старт на седмицата, но лятото се връща в сряда. Средиземноморски циклон ще определя времето на Балканите в следващите 48 часа. Зона с ниско атмосферно налягане вече се формира над Адриатическо море между Италия и Хърватия. Нейният център ще премине северозападно от България с валежи и силен вятър.

У нас днес ще е ветровито с по-силни пориви в Западна и Централна България. Температурите ще са по-ниски на запад – около 22-23 градуса и по-високи в източните райони – до 29-30 градуса.

Валежите ще са от есенен тип и се очаква да започнат следобед и привечер, първо в западните части на страната.

Преминаването на циклона ще е по-ясно през нощта и във вторник през деня с превалявания, които ще са по-интензивни първо на северозапад и после на североизток. Вятърът ще е сравнително осезаем и по-силен в сряда. Температурите също ще паднат с два-три градуса в хода на седмицата.

От сряда нататък облачността ще е по-малко, а слънчевите часове повече. Температурите с всеки ден ще се повишават с 1-2 градуса. Валежи до края на седмицата няма да има. Предстои циганското лято, което ще е по-добре изразено в източната половина на страната.

 

За късните отпускари времето по крайбрежието ще е облачно и на места дъждовно във вторник следобед и вечерта. Морето постепенно ще се успокои до средата на седмицата. Към края й вятърът също ще утихне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай