Строител врътна ограда на градинка в Младост 1

Това е демонстрация на незачитане на СОС и тяхното вече прието решение да бъде спрян строежът

Строител врътна ограда на градинка в Младост 1 | StandartNews.com

На 27 юни 2019 г. Столичен общински съвет гласува единодушно (отменяйки решение 886 от 20.12.2018 г.) отмяна плановете за застрояване, касаещо строителството на улица и свързано строителство на 3 сгради: хотел, жилищен блок и сграда за обществено обслужване пред бл. 73 в Младост 1.

Днес 29 юни 2019 г. инвеститора в лицето на Гергана Симова (Джи Ти Строй) постави ограда на поземления си имот. Това е явна демонстрация на незачитане на СОС и тяхното вече прието решение да бъде спрян строежът, съобщиха в изпратена до медиите позиция жителите на околните блокове.

„Ние живущите категорично не приемаме този израз на подигравка с гражданите и институциите и опити чрез сила да се бранят позиции в ущърб на хората. Заграждайки имота, се преустановява лесния  достъп до метростанция Младост 1, което възпрепятства особено много майки с колички, възрастни хора и хора със затруднено придвижване“, казват изпратилите протестното писмо.

„Нека обърнем внимание и на момента, в който се поставя оградата. Законът позволяваше на инвеститорите да го заградят и през изминалите години. Но те го правят именно в този момент, за да демонстрират арогантно сила и че никой не може да ги спре. За разлика от тях ние не искаме конфронтации и не търсим конфликт. За нас най-важната стъпка, която сме заявявали на всички наши протести  е:  да се запази зелената площ като се обезщетят собствениците на друго място и теренът стане общински с отреждане за озеленяване“, обясняват жителите на Младост 1.

„Време е Столична община да довърши започнатото и осъществи тази необходима за квартал Младост 1 стъпка“, призовават възмутените граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай