Страх ли ги е всички да празнуват?

На повечето им е омръзнало, искат веселба

Страх ли ги е всички да празнуват? | StandartNews.com

Традиционният за Варна новогодишен концерт на площад "Независимост" е отменен заради противоепидемичните мерки. Празнична заря този път ще бъде организирана на няколко места в града, съобщи Кристин Спасов от дирекция "Култура" в община Варна:

„За да избегнем струпването на хората в центъра и те да останат по кварталите, където живеят, в домовете си и да празнуват със семейството си, празнична заря ще има, макар и малко по-кратка като времетраене - но във всичките пет района на Варна“.

В Ловеч общината също организира само празнична заря, като други събития на открито не са предвидени, предаде БНР.

Повечето хора ще посрещнат новата година в домовете си - в тесен семеен кръг или с приятели. Други са предпочели къщи за гости или семейни вили в планината:

„Не се притеснявам (да празнувам), но то няма къде“;

„По принцип сме на работа по това време, но на тази Нова година ще сме си вкъщи“;

„Ще ходим на гости. Ще бъде луд купон с много хора. Ние сме в Балкана, само ние. Ще има пълнени прасенца, само глезотийки“, разказаха ловчанлии пред микрофона на БНР.

„Тъй като няма да работят ресторанти и клубове, просто ще се съберем на открито. Няма да имаме нищо организирано, но си мисля, че хора ще има“;

„Хората искат да има постоянно парти напоследък. Вече никой не го вълнува толкова пандемията, всеки иска купон.“

Ловчанлии си пожелаха най-вече да са здрави, да са щастливи и с късмет.

С фойерверки, но без събиране на хора, ще бъде посрещната Новата година на централния площад в Търговище. Кметът на общината Дарин Димитров приветства своите съграждани при запалването на светлините на елхата.

.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай