Стикери показват БГ стоките в Lafka

Всички родни продукти ще бъдат специално маркирани във веригата магазини

Стикери показват БГ стоките в Lafka | StandartNews.com

София. Всички български стоки в търговски обекти "Lafka" за продажба на цигари, вестници и дребнопакетирани продукти ще бъдат обозначени със специални стикери за произход. Това съобщи пред "Стандарт" изпълнителният директор на "Табак Маркет" Борис Захариев. "Ние сме българска фирма и целта ни е в тази кампания да промотираме родните продукти", коментира той. В над 500 павилиона в цялата страна се зареждат приоритетно само български стоки, а до броени дни всички артикули ще бъдат с кампаниен стикер за подкрепа на българското производство. Захариев уточни, че в обектите се работи с модерен POS терминал, фискален касов апарат и е подсигурено видеонаблюдение, чиято обща цел е да не позволяват продажбата на нерегламентирана или контрабандна стока. От "Табак Маркет" признават, че голям дял в оборотите на компанията представляват продажбата на тютюневи изделия - близо 70 процента, но заедно с това на щандовете са изложени солени и сладки продукти, натурални сокове, минерална вода и кафе. "Точно в този сегмент целим да предлагаме повече български стоки", каза Захариев. По думите му маркирането на родните бисквити и солети със стикер ще привлече вниманието на клиентите и ще бъде повод за повишаване на продажбите на българските продукти. Заради близостта на обектите до линиите на градския транспорт от компанията са пуснали в мрежата и продажба на карти и билети за градски транспорт. "Стремим се да предлагаме бързо и качествено обслужване на клиентите си", аргументира се Захариев. Линията на подкрепата на българското производство е запазена и при изработването на самите павилиони. От "Табак Маркет" уточняват, че всички материали и сглобяването на обектите са от нашенски фирми.

Инвестираме 5 млн. в площадки и спирки

Борис Захариев, изпълнителен директор на "Табак Маркет"

- Г-н Захариев, от "Табак Маркет" преди дни заявихте официално, че "Lafka" няма монопол, но признавате, че сте най-бързо навлизащата компания в този сектор на пазара у нас?

- Категорично за монопол не можем да говорим. В страната има над 20 000 обекта, които продават тютюневи изделия. С нашите 550 броя имаме пазарен дял малко над 2%, като това може да се провери чрез официалното пазарно проучване, което го прави независимата агенция Nielsen. Иначе да - най-бързоразвиващата се българска компания в сектора сме, защото успяхме да съберем страхотен екип от професионалисти с опит от международни компании, работихме повече от година в разработването на концепцията и създадохме добър продукт, който се приема добре от клиентите ни. Такива успешни проекти има от много години във Франция, Хърватия, Гърция, Германия и други страни.

- Казвате, че инвестирате в детски площадки, в спортни съоръжения. На каква стойност са социалните ангажименти, които поемате като компания?

- Инвестирали сме над 5 млн. лева в градовете, в които работим. Като пример мога да дам над 100 нови спирки в Пловдив и над 500 в градовете Шумен, Русе, Стара Загора, Дупница, Нова Загора, Свиленград, детска площадка в Горна Оряховица.

- Започвате кампания в подкрепа на българските стоки. С какво ще се отличава тя?

- Ние държим да подчертаем, че сме изцяло българска компания и се гордеем с това. Не искаме да бъдем сравнявани с чуждите вериги, защото за разлика от тях ние подкрепяме българското. Нашите павилиони са произведени в България и стоките, които предлагаме, са в голямата си част български. За целта станахме членове на Сдружението "Произведено в България - Съюз на малкия и среден бизнес". На всеки един от обектите ни ще бъде залепен стикер "Избери българското".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай