Неделя,

"СТАНДАРТ" ПОКАЗВА В БЕРЛИН КАКВО СМЕ ДАЛИ НА ЕВРОПА

От: Администратор -
A
A
A

Първата къща в Европа - от праисторическото селище в Слатина, първата следа от човешко присъствие на континента, открита в пещерата "Козарника", първото обработено злато от варненския халколитен некропол, първата фабрика за сол в Провадия Солницата и първият християнски манастир "Св. Атанасий" край Чирпан ще оживеят в Берлин.

Уникалният принос на България в европейското културно наследство ще бъде акцентът в презентацията "Чудесата на България" на "Стандарт". На 21 юни носителите на наградите на ЕС за културно наследство/наградите на Europa Nostra ще представят своите постижения в областта на културното наследство на Панаира на високите постижения в Allianz Forum. Те ще участват в различни други прояви на срещата на високо равнище за европейското културно наследство под надслов „Споделяне на наследството – споделяне на ценностите", която ще се проведе от 18 до 24 юни в Берлин.

Организирана съвместно от Europa Nostra, Германския комитет за културно наследство (DNK) и Фондацията за културно наследство на Прусия (SPK), срещата на високо равнище има за цел да способства за създаването на амбициозна европейска програма и план за действие в областта на културното наследство като трайна следа от Европейската година на културното наследство.

Тагове:

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички