Сталийски дава на съд шефа на "Хиполенд"

Бизнесменът опроверга фалшивите новини

Сталийски дава на съд шефа на "Хиполенд" | StandartNews.com

Бизнесменът Александър Сталийски ще съди шефа на „Хиполенд” Мариан Колев, заради твърденията му пред бТВ, че несъществуваща съдружничка на Сталийски искала силово да купи бизнеса му. Аз нямам съдружничка, както е видно от публичната информация, обществено достъпна в Търговския регистър. Освен това аз никога не съм пращал никого да купува бизнес от г-н Мариан Колев, категоричен бе Сталийски в позиция до бТВ.

Ето цялата позиция на Александър Сталийски:

В предаването на bTV „Тази събота“, излъчено на 5.09, с участието на г-н Мариан Колев, собственик на „Хиполенд“, същият си позволи да изнесе в национален ефир невярна информация и твърдения, неотговарящи на истината по мой адрес.

Цитирам: „Имал съм предложение да ми бъде купен или взет бизнесът от настояща съдружничка на Сталийски. Един от близките на Сталийски си е позволил изречение – ако продължавате да протестирате, ще ви фалираме за две минути“.

Горното бе изречено в контекста и като част от проведен между г-н Колев и водещата на предаването разговор, свързан с оплакванията на г-н Колев за отнемане на бизнеса му и във връзка с инициирани проверки на държавни органи спрямо неговата дейност.

Поради което, така цитираните твърдения на г-н Колев спрямо моята личност биха могли да се възприемат именно като серия от манипулации, внушения и обвинения.

Фактите са следните:

Аз нямам съдружничка, както е видно от публичната информация, обществено достъпна в Търговския регистър. Освен това аз никога не съм пращал никого да купува бизнес от г-н Мариан Колев. Не е истина и твърдението на г-н Колев за негови разговори с мои близки хора.

Г-н Колев не се притесни да употреби в това предаване и именно в рамките на гореописания разговор имената на знакови политици, но спести информацията коя е визираната от него дама, отправяла от мое име предложение към него да бъде купен бизнесът му, а също и кой е този мой близък човек, с когото той е разговарял за фалирането на неговия бизнес.

Това оставя впечатление, че разпространявайки фалшиви новини, е възможно той да обслужва единствено свои собствени политически или икономически цели. Благодаря на bTV за предоставеното ми право на отговор. А със собственика на "Хиполенд" Мариан Колев ще се видим в съдебната зала.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай