Съпругата на загиналия пилот изплака обидата си

Никой от отговорните за полета не потърсил Димитрина Попова

Съпругата на загиналия пилот изплака обидата си | StandartNews.com

Не приемам експертизата за инцидента със съпруга ми. Няма никаква загуба на пространствена ориентация от страна на пилота. Това заяви в студиото на „На фокус с Лора Крумова” по Нова тв Димитрина Попова,  съпругата на загиналия край Шабла пилот – подполковник Валентин Терзиев. Неговия МиГ 29 падна в морето край Шабла по време на учение. От ден първи Димитрина се бори да бъде чута – не само за инцидента, а за тенденцията, която показва тази катастрофа. В известен смисъл тя е гласът на тези под пагон, които нямат право да протестират – българските пилоти.

По думите й има много предварителни действия от страна на ръководни органи, които е трябвало да бъдат допускани до самото изпълнение на задачата. „Не мисля, че вината трябва да се стоварва само върху този, който е ръководил полета. Но в изпълнението на самата задача – основната отговорност е негова. Знам кой е този човек, както и останалите замесени”, подчерта тя.

Димитрина Попова заяви, че никой от тези хора не се е обърнал към нея. „В това съм най-обидена. Като човек, лично аз бих отишла и бих се извинила поне”, категорична е тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай