Спокойно време с малко облаци днес

От 0 до 8 ще са максималните температури

Спокойно време с малко облаци днес | StandartNews.com

Днес над страната облачността ще е разкъсана, предимно средна и висока. Ще е почти тихо. Минималните температури ще са от минус 5° до 0°, а максималните – между 3° до 8°, в местата с по-трайна мъгла ще са близки до 0°.

Атмосферното налягане бавно ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

По Черноморието в сутрешните часове ще има ниска облачност или мъгла. През деня облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър предимно от запад. Максималните температури ще са 4°-6°. Температурата на морската вода е 9-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 3°.

В събота в планините и планинските райони ще се затопли още малко и на места в Предбалкана и в Източна България дневните температури ще достигнат и надхвърлят 10°-12°. В останалата част от страната максималните ще са между 4° и 9°. Минимални – между минус 6° и минус 1°. Облачността ще е разкъсана, покъсно през деня от запад ще се увеличава и вплътнява. През нощта срещу неделя и в неделя от запад ще започнат превалявания, в планините – от сняг, в равнинната част от страната - отначало от дъжд. От северозапад, с временно усилване на вятъра, ще започне понижение на температурите и във високите котловинни полета и Предбалкана дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. В Източна България температурите все още ще са високи и ще вали дъжд. В понеделник бъде ветровито и предимно облачно. Ще има и превалявания – в Предбалкана и по високите котловинни полета – от сняг, по Черноморието и в Югоизточна България - от дъжд. По-съществени ще са валежите в югоизточната половина от страната, а покрай Дунав вероятността за валежи е малка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай