Спецът по времето: Не прибирайте летните дрехи

Живакът ще скочи до 35 градуса през следващите дни, все още става за плаж, казва проф. Рачев

Спецът по времето: Не прибирайте летните дрехи | StandartNews.com

Не бързайте да прибирате всичко лятно в гардеробите. Има достатъчно хубаво време до средата на месеца. Чак в края на октомври температурите ще достигнат нормалните стойности за края на месеца. Това каза пред Нова топ климатологът на България проф. Георги Рачев.

"Времето ще е подходящо за късно море за 3-4 дни. Във Варна от събота до сряда ще има шарено време като към 3 часа ще бъде перфектно за плаж", посочи проф. Рачев. Водата ще е 22-24 градуса. Сутрешните минимални температури пък са от 18-20 градуса.

Очаква се в понеделник в Русе живакът да скочи до 34-35 градуса. В Хасково ще пък ще е 33-34 градуса. Така стойностите на температурите в началото на седмица ще бъдат близки до абсолютния максимум за октомври (38 градуса в Горна Оряховица и 37 в Плевен и Русе).

"Вторник в София ще има леко захлаждане. Зимата ще е по-мека", каза проф. Рачев. Декември и януари ще бъдат с нормални и наднормални стойности на валежи. За началото на зимата се очаква дъжд и сняг или смесени валежи на ниското, а на високото ще натрупа сняг.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай