Сотир Цацаров получи почетно отличие от МВР

Цацаров и новият главен прокурор Иван Гешев присъстваха на "Полицай на годината 2019"

Сотир Цацаров получи почетно отличие от МВР | StandartNews.com

В знак на признателност вътрешният министър Младен Маринов връчи днес на главния прокурор Сотир Цацаров почетно отличие на МВР „За доблест и заслуги“. Това стана на тържествената церемония „Полицай на годината 2019“.

Министър Маринов благодари и на прокуратурата за постигнатото единодействие, резултатите от което говорят за ефективността на съвместната работа.

„Достойни са ежедневните Ви усилия в името на обществото. Предизвикателствата пред МВР растат, но целият екип доказа, че може да се справи с тях. Благодаря на вас и на семействата ви за търпението към работата в полза на всички български граждани“каза Маринов пред присъстващите на церемонията и наградените.

Той очерта приоритетните линии на действие, по които работят и наградените полицаи - охрана на държавната граница и външна за ЕС, противодействие на конвенционалната, противодействие на тежката и организираната престъпност, опазване на обществения ред.

Министърът използва възможността да благодари и на фондация „Доверие и закрила“, съучредители на наградата „Полицай на годината“, която е своеобразна обществена оценка за работата на полицейските служители.

26-то издание на тържествената церемония „Полицай на годината 2019“ уважиха народни представители, новоназначеният главен прокурор Иван Гешев, председателят на ДАНС Димитър Георгиев, бивши министри на вътрешните работи и главни секретари на МВР, полицейски аташета.

Раздадени бяха четири индивидуални и четири колективни награди, както и две поощрителни и две - за граждански принос. Част от отличените получиха и награди от Прокуратурата на Р България.

По време на церемонията бе организиран търг за детски рисунки, участвали в конкурса „Аз и Детското полицейско управление“. От изложените 100 творби бяха продадени 61, а събраните средства са 4190 лева. Те ще бъдат внесени по сметката на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР. По инициатива на домакина на тържеството - директора на Главна дирекция „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски, бяха наградени и трима от победителите в конкурса за детска рисунка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай