Снежна Коледа! Какво ще е времето през декември

Снегът ще е повече от обичайното, температурите - между +12° и +17°

Снежна Коледа! Какво ще е времето през декември | StandartNews.com

Най-ниските температури този декември ще бъдат между минус 12° и минус 7°, а най-високите – между 12° и 17°.

Това гласи месечната прогноза за времето на Националния институт по метеорология и хидрология. Този декември се очаква снегът да е повече от обичайното, а температурите да са около нормата.

Следващия месец динамиката на атмосферните процеси над Балканския полуостров ще е повишена и времето у нас ще е много динамично с чести валежи. Декември ще започне с ветровито и сравнително студено време, без съществени валежи. На 2-3-и декември с усилване на вятъра от югозапад температурите значително ще се повишат и ще бъдат по-високи от обичайните. Облачността ще е предимно значителна и на отделни места ще превали дъжд. През периода 4-10-и декември, под влияние на серия от средиземноморски циклони, преминаващи през страната или близо до нея ще се създаде валежна обстановка, като с очакваното застудяване на много места в страната дъждът ще премине в сняг и ще се образува снежна покривка. В края на десетдневието се очаква относително повишение на температурите и временно в източните и южните райони валежите ще са от дъжд.

През второто десетдневие температурите ще бъдат близки до обичайните, относително по-високи през периода 13-15-и декември. Валежи ще има в средата и края на периода, когато и температурите ще се понижават и в по-голямата част от страната дъждът ще преминава в сняг.

И през третото десетдневие температурите ще се задържат близки до обичайните. Синоптични обстановки с повишена вероятност за валежи, предимно от сняг и понижение на температурите се очакват около 22-и, 25-и (Коледа) и 30-и декември.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай