Слънце и облаци ще се редуват в сряда

Максималните температури ще са между 26° и 31°

Слънце и облаци ще се редуват в сряда | StandartNews.com

Днес преди обяд над България ще е предимно слънчево. След обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони, ще превали. Ще духа слаб западен, в Източна България – югозападен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 31°.

По Черноморието ще бъде слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 28°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 16° - 20°.

В планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на повече места в масивите от западната половина от страната. Ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от запад, по високите и открити части – от югозапад.

През следващите дни въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в Западна и Централна България, ще има валежи и гръмотевични бури. Най-висока е вероятността за локални интензивни валежи и градушки в петък. В източните райони през повечето дни ще се задържи без валежи, с повече слънце и по-високи температури. Дневните температури ще се понижат, отначало, а и по-съществено - в западните райони, впоследствие - и на изток. Вятърът ще е слаб до умерен, в петък - северозападен, в събота - ще се обърне от североизток. Преобладаващите максимални температури ще са между 21° и 26°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай