Слънчево време до обяд, по-късно дъждове

Максимални температури - между 24° и 29°, по-ниски по Черноморието - 15°-17°

Слънчево време до обяд, по-късно дъждове | StandartNews.com

Днес ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над западната половина от страната, а през нощта срещу неделя и на изток ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, на места интензивни валежи, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще има условия за градушки.

Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, но привечер ще започне да се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максимални температури - между 24° и 29°, по-ниски по Черноморието - 15°-17°. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца - ще продължи да се понижава и до края на деня ще е по-ниско от средното. След преминаването на студения атмосферен фронт ще започне да се повишава.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 15°-17°. Температурата на морската вода е 12°-14°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала

Над планините ще преобладава слънчево време, след обяд над масивите в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Ще духа умерен югозападен вятър, който след обяд най-напред в ниските части ще се ориентира от запад и ще се усили. Максимална температура на височина 1200 метра около 17°, на 2000 метра - около 10°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай