Слънчево с температури навсякъде над 20 градуса

Максималните температури ще са предимно между 21° и 26°, в София около 22°

Слънчево с температури навсякъде над 20 градуса | StandartNews.com

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. След обяд и до полунощ отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в Западна и Централна България, ще има валежи и гръмотевични бури. Остава повишена вероятността за локални интензивни явления и градушки, но на по-малко места, в сравнение с предишните дни. В източните райони ще е почти без валежи, с повече слънчеви часове и по-топло. Максималните температури ще са предимно между 21° и 26°, в София около 22°.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за юни. През деня ще се задържи почти без промяна.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 23-26°. Температурата на морската вода е 21-22°, на север от нос Калиакра - 17°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра около 16°, на 2000 метра – около 9°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай