Слънчево, малко дъжд следобед. Идат жеги.

По морето ще е топло със слаб вятър

Слънчево, малко дъжд следобед. Идат жеги. | StandartNews.com

Слънчево и топло ще е времето днес. Но следобед отново се очаква да превали – предимно в Западна България.

Днес преди обед ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там отново ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици.

Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, в източните райони – от север. Максималните температури ще са от 25°-27°, по морето - 32°-34°, съобщи НИМХ.

Преди обед над планините ще бъде предимно слънчево. Следобед над масивите от Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 13°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър. Максималните температури ще са 28° - 30°, вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 26° - 27°.

След днешния ден идват големите жеги. Във вторник ще бъде слънчево, с купеста облачност след обяд над североизточните и планинските райони. В цялата страна вятърът временно ще се ориентира от север-североизток, слаб, в Източна България – до умерен.

В сряда и четвъртък ще бъде слънчево, в низините след обяд - горещо, на много места дневните температури ще надхвърлят 35°, в отделни райони - до 38-39°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай