Слънчево и топло, температурите до 32 градуса

Максимални температури между 27° и 32°

Слънчево и топло, температурите до 32 градуса | StandartNews.com

Топло за сезона, с много слънце, ще бъде времето и днес, с максимални температури между 27° и 32°. Ще духа слаб, в източните райони - умерен вятър от изток-североизток.

Условия за възникване на бързоразпространяващи се и трудни за овладяване пожари има за пореден ден в голяма част от страната. В районите в оранжево опасността е много висока, а в районите в червено - екстремална.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието. Ще се задържи малко по-хладно от останалата част от страната с дневни температури около 26-27°, колкото е температурата и на морската вода. Ще духа до умерен североизточен вятър. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Предимно слънчево ще бъде времето и в планините. Максималните температури в курортите ще са от 16° на Алеко до 25° в Банско, по най-високите върхове – около 11°. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток.

В четвъртък ще преобладава слънчево време. Ще остане топло за сезона. В петък на места главно в Западна и Централна България ще превали. Вятърът ще се усили, с него ще нахлува по-хладен въздух и през почивните дни температурите съществено ще се понижат, но отново ще бъде предимно слънчево, с повече облаци в събота в източната половина от страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай