Слънчево и топло на изток, на запад – облачен хлад

Максималните температури ще са от 22-23° по високите полета на Западна България, до 32-33° на места в Горнотракийската низина

Слънчево и топло на изток, на запад – облачен хлад | StandartNews.com

В Западна България ще се задържи хладно, със значителна облачност, предимно купесто-дъждовна и на много места там ще има валежи и гръмотевична дейност. Над Източна България слънчево и топло време, с временни увеличения на облачността и слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са от 22-23° по високите полета на Западна България, до 32-33° на места в Горнотракийската низина.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури - между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините от Западна и Централна България ще е предимно облачно с валежи от дъжд, на места интензивни и придружени с гръмотевици. По-късно след обяд от югозапад валежите ще спират и облачността ще започне да се разкъсва. Над източните райони ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максимална температура на 1200 метра около 18°, на 2000 метра – около 12°.

През нощта срещу понеделник валежите навсякъде ще спрат. В понеделник ще има променлива облачност. Вятърът ще е до умерен от северозапад. Максималните температури ще са между 26° и 31°. Във вторник и сряда времето ще е предимно слънчево, вятърът ще отслабне и ще стихне. Температурите ще се повишат с 2-3 градуса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай