Слънчево и горещо с температури 32-37 градуса

Преобладаващите максимални температури ще са между 32° и 37°

Слънчево и горещо с температури 32-37 градуса | StandartNews.com

Днес ще бъде слънчево, около и след обяд – горещо, съобщават от НИМХ. Над планините ще се развива купеста облачност, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между 32° и 37°.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури по крайбрежието - между 29° и 32°. Температурата на морската вода е 25-27°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста облачност. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, ще е слаб, по високите и открити части – умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 26°, на 2000 метра – около 19°.

В понеделник южният вятър ще се смени със запад-северозападен, ще се усили и с него от северозапад ще започне понижение на температурите. Въздушната маса ще се лабилизира и около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Преди обяд ще е слънчево, дневните температури в Южна България ще са все още високи – до 35°-36°, докато в Северна ще са около 30°. Привечер вятърът ще отслабне.

И във вторник след обяд на места ще превали и прегърми, в отделни планински райони и в Североизточна България – и по-интензивно. Температурите още малко ще се понижат. В сряда, под влияние на приближаващ студен атмосферен фронт, на места в Западна България и Родопската област, ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Очакват се и градушки. Температурите ще са в широк интервал - от 24°-26° в северозападните райони до около 32°-34° в Югоизточна България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай