Слънчево днес, от утре пак дъжд

Максималните температури ще са между 18 и 23 градуса

Слънчево днес, от утре пак дъжд | StandartNews.com

Днес ще бъде предимно слънчево. Над Западна България ще има разкъсана средна и висока облачност. Ще е почти тихо.

Минималните температури сутринта ще са между минус 1 и 4 градуса, а максималните - между 18 и 23 градуса, малко по-ниски по Черноморието, съобщиха от НИМХ.

По Черноморието ще е предимно слънчево и почти тихо. Максималните температури на въздуха ще са между 13-16 градуса. Температурата на морската вода е 8-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще е предимно слънчево, временни увеличения на облачността ще има над масивите от Западна България. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.

Във вторник сутринта ще бъде предимно слънчево, вятърът ще е слаб, източен. Около и след обяд над Западна, а по-късно през деня и през нощта срещу сряда и над Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще има условия за градушки и локални значителни количества на валежите.

Минималните температури ще са между 2 и 7 градуса, а максималните - между 19 и 24 градуса, по-ниски по морския бряг.

В сряда ще бъде предимно облачно. Валежи ще има на много места, вече и в Източна България. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен, временно силен, с него ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат значително, максималните ще са предимно между 10 и 15 градуса. След обяд от северозапад валежите ще спират, а облачността временно ще се разкъсва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай