След скандала на "Дунав мост": Уволняват служителя на БГТОЛ

Това заяви министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов

След скандала на "Дунав мост": Уволняват служителя на БГТОЛ | StandartNews.com

Уволняват служителя на БГТОЛ след скандала на „Дунав мост”. Това заяви министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов по време на брининг, на който представи резултатите от извършената проверка.

Припомняме, че през миналата седмица в социалните мрежи беше публикуван клип, на който се вижда как служител на БГТОЛ обижда преминаващ гражданин. Според подателя на видеото, той е бил принуден да заплати таксата в брой, а не с банкова карта. Караджов разпореди цялостна справка на преминаващите автомобили и регистрираните плащания. Вчера той е получил доклад за това какво е довело до скандала на граничния пункт.

„От взетите писмени обяснения от служителите, които са били на смяна, е установено, че е извършено недопустимо дисциплинарно нарушение, което е в разрез с всички норми и правила. То опетнява образа както на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, така и на България като цяло”, заяви Караджов.

„Заради това в АПИ са довършили изцяло дисциплинарната процедура. Издадена е заповед за дисциплинарното уволнение на дееца и той е уволнен”, добави той.

По думите на министъра служителят е обяснил, че възникналия спор е бил в края на смяната му. Той е бил изморен, афектиран и случилото е вследствие на емоционални причини, за което той дълбоко съжалява.

Караджов беше категоричен, че не се потвърждава подозрението, че служители на ТОЛ управлението са искали кешови плащания.

„Няма данни пари от държавния бюджет да са били отклонявани към джобове. Нито един от служителите на ТОЛ управлението не получава пари в брой. Те разполагат с преносим ПОС терминал, чрез който могат да се платят дължимите такси", обясни той. И добави: „Имаме съконтрагенти, повече от 5000 гишета в страната, които са на други организации, включително и Агенция „Митници”. Те са взимали парите в брой, но са ги отчели в системата. Смятам, че това е така, но сме изискали такава информация, чакаме резултатите”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай