След мъгливо утро, идва слънчев ден

Минималните температури ще са между минус 2° и 4°, максималните – от 6° до 12°

След мъгливо утро, идва слънчев ден | StandartNews.com

След студеното и мъгливо утро, през деня в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Над крайните източни райони облачността ще е по-често значителна, но без валежи. Ще духа слаб южен вятър. Минималните температури ще са между минус 2° и 4°, максималните – от 6° до 12°, по-ниски в районите с трайна мъгла.

И по Черноморието ще остане предимно облачно. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 10° и 13°. Температурата на морската вода е 12-14°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините облачността бавно ще намалява, след обяд над много райони до предимно слънчево време. Ще духа слаб, по високите и открити части – умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 0°.

В петък и през почивните дни от юг-югозапад ще се пренася топъл въздух, температурите ще се повишават и на места в Източна България и на север от планините, където вятърът ще е умерен и силен, ще надхвърлят 15°. Облачността ще бъде по-често значителна. В петък на места от запад на изток, а през нощта срещу неделя главно в Южна и Източна България, ще има валежи от дъжд, с повишена вероятност за значителни количества. В неделя за кратко валежите ще спрат, но до вечерта вятърът ще се усили, особено в източната половина от страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай