Слаб туристически сезон, въпреки пълните хотели

Пандемията компресира изключително много туристическия сезон

Слаб туристически сезон, въпреки пълните хотели | StandartNews.com

На много места в България се наблюдава свръхтуризъм. Няма места в ресторантите и по хотелите. Това няма как да не се отрази на качеството и съответно то в една или друга степен е по-ниско. Това заяви председателят на Варненска туристическа камара Илин Димитров в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите на госта хотелите може привидно да изглеждат пълни, но продължителността, както и цените, на които те работят, не им позволява да бъдат ефективни.

"Пандемията компресира изключително много туристическия сезон. Миналата година сезон нямахме, което ни постави в тежки условия за началото на този сезон. В момента имаме около два месеца и половина сезон и много желаещи да почиват",  посочи Димитров.

За разлика от кризата от 2008-2009 г., тази е много по-различно естество, допълни гостът.

"Предишната беше финансова, но въпреки всичко имаше почиващи. В момента има криза на достъпността. Не може посрещнем чуждестранни гости. Работим на празни обороти или не работим. Биваме постоянно затваряни-отваряни", обясни председателят на Варненска туристическа камара.

По думите на Илин Димитров българският турист е желан, той е добър, но дори ако всички българи решат да почиват в България, то те ще представляват едва около 25-30% от цялата леглова база.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай