Син изкара смъртен акт на живия си баща

Милчо Митов от Червен бряг възкръсва след като от 5 години се води покойник

Син изкара смъртен акт на живия си баща | StandartNews.com

Роднини превърнаха в покойник по документи 64-годишният Милчо Митов от Червен бряг, пише TrafficNews.bg. Мъжът има издаден смъртен акт от 2014 г.  Според сестра му и собствения син е мъртъв още от 1994 година. Но не е зомби или призрак, а съвсем жив човек. Може да го срещнете на различни места в Плевен. Даже има постоянен адрес - под едно стълбище отвън до панелен блок. Спи там дори в най-зверския студ.

Бившият тракторист и строител е обявен за мъртвец от съда преди пет години. благодарение на свидетелските показания на най-близките му роднини.

Сестра му и синът му го обявяват за безследно изчезнал много по-рано, въпреки че са наясно, че Милчо е жив и здрав. Така обаче успяват да продадат семейната къща, без да делят с него.

По онова време мъжът се е разделил със съпругата си и митарства из страната в търсене на работа. Междувременно се е скарал със сестра си и нейния съпруг, с когото стигат почти до бой. Милчо се прибира от време на време в Червен бряг и родното село Чомаковци, но изобщо не подозира, че всъщност го броят за покойник.

Разбира за "преждевременната си смърт", когато случайно полицаи го спират в Троян за проверка и му искат личната карта. Милчо обаче няма никакви документи, защото срокът на тяхната валидност е изтекъл, а той няма пари да ги поднови. Когато си казва пред полицаите ЕГН-то, те изумени констатират, че то е на мъртвец според регистрите на МВР.

Така Митов стига до полицията в Плевен. С необичайната молба към шефа на регионалната дирекция на МВР: „Господин директор, моля да бъда съживен…“.

Сега Милчо започва битката за възкресението си. Дотогава преживява, като събира хартия и бутилки за левчета, с които събира пари за някоя баничка. Всяка вечер се пъха пълзешком под стълбището, което е единственото му убежище. Свикнал е със студа и глада. Даже е оптимист за бъдещето.

„Мечтая да се съживя, да си направя лична карта. Да си намеря работа. И квартира, за да мога да живея като бял човек, а не като животно“, казва Милчо какво си е пожелал на Нова година. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай