Шефът на АПИ:Пътят Младост-Горубляне с по 3 платна

Съоръжението ще е с по три платна във всяка посока и ще има пешеходни тротоари

Шефът на АПИ:Пътят Младост-Горубляне с по 3 платна | StandartNews.com

Изграждането на нов път в района между Младост и Горубляне, който е част от Околовръстното шосе на София, трябва да приключи до 10 септември, съобщи председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски в интервю за Нова телевизия.

Съоръжението ще е с по три платна във всяка посока и ще има пешеходни тротоари. Общата ширина на новия път ще е 46 метра, обясни Терзийски. Във връзка с разширението на Околовръстното при Княжево, и грешката в проекта, което  за малко щеше да мине през храма в Княжево. Терзийски обясни, че става въпрос за участъка от пътен възел Бояна до Люлин, който се прави от Столична община. Доколкото знам отстраняват тази техническа грешка, обяви Терзийски.

Той коментира още, че срокът за изграждане на участъка на Околовръстното от Младост до Тракия е края на 2021.

Навсякъде строителните дейности се извършват по график, независимо от епидемичната обстановка, единственото което влияе върху работата е времето. Ремонтите на магистрала  „Тракия“ ще завършат до края на юни. Може да се забавят, само заради времето, тъй като за  полагането на асфалт не трябва да вали.

Дейностите по магистрала „Хемус“ се извършват поетапно,  като вече започна ремонта на две съоръжения след тунел Витиня. Там е въведена реорганизация на движението като камионите са пренасочени. Усилено се работи по лявата тръба на тунела. До края на годината се очаква да приключи ремонта. Той коментира още, че всички дейности по магистралата се извършват в график като посочи, че това е показала и проверката на премиера Бойко Борисов, вчера.

Терзийски коментира още, че ще изпълнят ангажиментите си за ремонта на отсечката Русе -Кубрат. Двете отсечки в това направление са част от Оперативна програма "Региони в растеж", процедурите, които Пътната агенция трябваше да свърши са направени, избран е строител и надзор и след като бъде направено разпределението на финансирането и ще започнат дейности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай