Семейство от Англия пристигна в Пловдив за откриващия спектакъл

Откриването на Европейска столица на културата 2019 е причината Пловдив да бъде едно от най-посещаваните места в България в следващите дни.

Семейство от Англия пристигна в Пловдив за откриващия спектакъл | StandartNews.com

Ден преди откриването на най-дългоочакваното събитие в България - домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата 2019, градът вече се препълни с туристи. По централните улици вече се забелязва напливът от прииждащи посетители, които вече са заявили присъствието си на откриващата церемония в събота вечерта. Не малък процент от гостите на Пловдив ще са чужденци.

Откриването на Европейска столица на културата 2019 е причината Пловдив да бъде едно от най-посещаваните места в България в следващите дни. Снежана и Карл Тасуър са едни от хората, които специално са дошли от Великобритания в града под тепетата и да бъдат свидетели на историческото събитие. И макар да са само от няколко дни на българска земя двамата вече са се потопили в духа и атмосферата на древния град. "Обичаме културата в Пловдив, а 2019 година ще бъде много специална. От миналия септември насам идвам за по 2-3 седмици всеки месец. Да се докосне човек до Римския театър е нещо, което със сигурност ще помни за цял живот. Страхотно е! Също така, разглеждаме галерии, ходим на опера, балет и подобни неща", сподели пред TrafficNews.bg Карл Тасуър.
Съпругата му Снежана е родена в Пловдив. Тя не скрива тъгата си от това, че много малка част от англичаните знаят за града и неговите забележителности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор TrafficNews.bg
Коментирай