Седмицата почва с изненадващо време

Дъжд и сняг ще валят отново във вторник

Седмицата почва с  изненадващо време | StandartNews.com

Студът и поледиците си отиват за кратко в началото на новата седмица. През нощта ще преобладава ясно време, на много места при поречията рано сутринта ще има мъгли, а минималните температури ще са между минус 2 и плюс 3 градуса.

Слънчево и изненадващо топло ще бъде в понеделник, без котловинните места, където мъглите ще се задържат. Почти без вятър ще е, а в Източна България ще се усеща южнякът. Максималните температури ще са между 7 и 12 градуса, с 5 градуса по-ниски в районите с мъгла.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца. Над Черноморието сэщо ще е предимно слънчево със слаб южен вятър. Максимални температури ще са 10-12 градуса, толкова ще е и температурата на водата. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Над планините слънцето ще грее, ще духа слаб до умерен югозападен вятър.  Максималната температура на 1200 метра ще е 9 градуса, а на 2000 метра - около 3 градуса.

Във вторник мъглите покрай Дунав и в Горнотракийската низина ще се задържат, а както и облаците от югозапад. Те ще донесат дъжд първо в Югозападна България, а в планините над 1200 метра - сняг.

Вторник вечер ще нахлуе малка порция студен въздух и във високите котловинни полета на Западна България дъждът ще премине в сняг.

В сряда вятърът вече ще е от североизток, но валежите ще спират, освен в  Югозападна България. Минималните температури ще бъдат между минус 1 и 4 градуса, максимални - между 3 и 8 градуса, в югоизточните райони до 11-12 градуса. Това променливо време ще се задържи до петък.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай