Сага "Джокович" и у нас: Не пускаме полски волейболисти заради PCR

Освен зелен сертификат трябвало да имат и отрицателен тест

Сага "Джокович" и у нас: Не пускаме полски волейболисти заради PCR | StandartNews.com

Шестима от 14-те волейболисти на полския "Скра" (Белхатов) са останали на летището във Варшава и не получили разрешения да излетят днес за България за мач срещу "Нефтофимик 2010" заради неуредици около PCR тестовете им.

Новината на фона на перипетиите на Новак Джокович разпространиха спортните портали в Полша, съобщи "Монитор".

Волейболистите трябвало да летят за София часове след като България вкара Полша в червения списък и изиска от пристигащите оттам не само сертификат, но и валиден PCR тест. Срещата в Бургас е във вторник, но поляците решили да пристигнат два дни по-рано за адаптация и тренировки и запазили билети за неделя. Тогава те не се качили на самолета заради новите ограничения за идващите от червения списък.

На следващия ден, вече с тестове, поляците трябвало да пътуват, но на шестима било отказано място в самолета заради "нееднозначен резултат от теста за COVID-19". Полските власти са поискали съдействие от българските с молба тези играчи да летят и да се тестват у нас, но изключение за техния случай им е било отказано.

При това положение превозвачът отказал да качи 6-ма от 14-те спортисти на борда на самолета за България. Ако се беше запазило предишното изискване само за сертификат, отборът щеше да е в пълен състав в България. Така „Скра“ (Белхатов) ще може да разчита само на 8 волейболисти срещу "Нефтохимик" днес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай