Родители: Учениците в клас, иначе протестираме

Родители на ученици от 5 до 12 клас се обединиха срещу новите мерки на правителството

Родители: Учениците в клас, иначе протестираме | StandartNews.com

Родители на ученици от 5 до 12 клас се обединиха срещу новите мерки на правителството, въведени заради пандемията от коронавирус, според които се преминава от 12 до 26 март отново на дистанционно обучение.

Няколко асоциации са изпратили отворено писмо до премиера Бойко Борисов, до министъра на образованието Красимир Вълчев, до министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и главния държавен инспектор Ангел Кунчев с искане учениците да бъдат върнати веднага в класните стаи.

"Разбираме сериозността на ситуацията, в която се намираме, и подкрепяме усилията за опазване здравето и живота на нашите учители, децата ни и на всички граждани на Република България. Но към настоящия момент вече са отпаднали ограничителните мерки в почти всички сфери, предполагащи масово събиране на хора - хотели, търговски центрове, заведения.

Колкото и важен да е икономическият сектор, образованието остава крайъгълен камък за развитието на всяко едно общество и считаме за безкрайно нередно то да остане единственият губещ в тази ситуация", смятат родителите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай