Разум - край на паркинг авантата в Благоевград

В центъра паркирането е отново платено

Разум - край на паркинг авантата в Благоевград | StandartNews.com

Паркирането в центъра на Благоевград отново е платено. "Синята зона" заработи след решение на Общинския кризисен щаб, съобщи БНТ.

Кратковременното платено паркиране в центъра на града беше временно отменено на 19 март, 5 дни след обявяване на извънредното положение в страната. Целта беше жителите, които имат неотложна работа в центъра, да използват автомобилите си, за да няма струпване на пътници в градския транспорт.

Безразборното паркиране в центъра през последния месец обаче доведе до вземане на решение за възстановяване на "синята зона".

Имало хора, които не са работа и слизали в центъра с колите си и ги оставяли там с дни. По този начин възпрепятствали другите, които имали спешна нужда да ползват паркоместата.

Друга причина е, че абонатите, които са в зоната, също били затруднени да ползват платените от тях места, тъй като други граждани се настаняват на техните места.

Софийска община обаче продължава да пръска милосърдие из столицата. За енти пък вече подопечните на Фандъкова оставиха безплатното паркиране в синя и лезена зона.

Стандарт многократно писа по този въпрос, както и за хаосът, който прозлиза от него. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай