Разкритие - Борисов звънял по студиата да се кара на водещи

Това било в началото на управлението на ГЕРБ

Разкритие - Борисов звънял по студиата да се кара на водещи | StandartNews.com

"В началото на ГЕРБ Бойко Борисов съвсем сам звънеше по студиата, за да се скара на някой водещ". Това гласи част от коментар на журналистката от "Свободна Европа" Полина Паунова във фейсбук страницата й. Поводът е днешната ситуация с пиара на "Продължаваме промяната".

Ето какво гласи целият коментар на Полина Паунова:

"Умилителна работа се развива по повод пиара на Продължаваме промяната.  Извън опитите всеки да каже нещо жестоко остроумно, наблюдавам просълзяваща загриженост за свободата на словото от страна на бившите управляващи, които неуморно звънят по телефоните, за да обясняват “абе, ние чак така не правихме”.

 Ами не правиха, факт е. В началото на ГЕРБ Бойко Борисов съвсем сам звънеше по студиата, за да се скара на някой водещ. Помните как започваше всеки телефонен разговор с него в ТВ-ефир: “Добър ден е при нас”, отговаряше на поздрава “добро утро” лидерът на ГЕРБ.  

(Съвсем друг е въпросът тия, които позволяваха на партиен лидер да върши това къде са сега? Въмутени ли са? Управляващи медии ли са? Какви са?).Но както и да е.

Извън загрижеността за свободата на словото от страна на ГЕРБ, виждам и едни други хора, които с поредица риторични въпроси (някак не чули съвсем добре викането в ефир) поставят питането къде са били журналистите…. по времето на ГЕРБ (докато последните не се тревожеха толкова за медийните свободи). В смисъл: айде сега, какво му додиряте на момчето пиар, а на PiAr Sevi Boiko не додиряхте така….

Разбира се, във всичко това има добра новина.  Националните медии решиха да защитават правото си да задават въпроси

Това с правото на въпроси може да продължат да си го гонят.  А може и да търсят някой да им казва “добър ден е при нас”. Зависи и дали нещо ще продължаваме или ще променяме.

И последно: колкото до задаването на въпроси от страна на водещи/репортери и тн. Въпросите няма как да бъдат базирани на политически внушения. То има как, всъщност, но тогава не става дума за журналистическа работа. Което не отменя факта, че централното в тая работа са отговорите (в това число и поднасянето им)."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай