Районните кметове да търсят места в градините

Това каза градоначалникът Йорданка Фандъкова

Районните кметове да търсят места в градините | StandartNews.com

Възложила съм на районните кметове да намерят нови допълнителни възможности за строителство на нови детски градини, за отваряне на нови групи и разширения. В това увери столичният кмет Йорданка Фандъкова при поверка на строителните дейности на 51-а детска градина "Щурче".

"Навсякъде, където има възможност по сега действащата Нормативна уредба, така и след промяната, която се надявам час по-скоро да стане факт, да можем да продължим да строим, защото освен инвестициите, които залагаме в бюджета на Столичната община, всяка година с много ясен приоритет заляга строителството и обновяването на училища и детски градини", категорична бе Фандъкова.

През настоящата година до този момент Столичната община е получила 65 млн.лв. за строителство на нови детски градини и училища от правителството.

Тя изтъкна, че 51-а детска градина "Щурче" е изцяло обновена с конструктивно укрепване, ремонтиран покрив, ремонтирана дограма и саниране, което да позволи до 30% намаляване разходите за отопление. Парите остават за детската градина и ще се използват за учителите, персонала и дейностите, увери Фандъкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай