Радиочестотен сигнал не заразява с вирус

Това твърди експертът по киберсигурност Спас Иванов.

Радиочестотен сигнал не заразява с вирус | StandartNews.com

„5G мрежата е практическа еволюция на това, което всеки един от нас вече има в джоба си.

Просто към този момент тези ваши устройства работят с 4G технологията. Това, което ще направи 5G, e да повиши честотния спектър и да повиши скоростта на услугите.

Това дава възможност на обществото да използва неща от бъдещето – умни автомобили, сгради и градове“. Това каза в ефира на „Плюс-минус. Коментарът след новините” по NOVA експертът по киберсигурност Спас Иванов.

Чрез тази технология възможностите стават много повече от тези до момента. Конспиративните теории ги има от времето на 3G и 4G технологиите. Няколко проучвания от САЩ показаха, че няма връзка между абонати на интернет и случаите на рак“, обяснява той.

„Аз бих бил изключително любопитен някой да ми обясни, как радиочестотен сигнал заразява нечие тяло с вирус. При това на място, където този сигнал го няма. Но със сигурност не мога да получа отговор на това“, казва Иванов.

“10 минутен престой в солариума се равнява на 1 година телефонен разговор. Сами може да си направите преценка за каква безсмислена истерия става дума“, добави Иванов.

А по неговите думи, в България ще видим тази мрежа съвсем скоро. В края на тази година няколко от нашите мобилни оператори ще започнат тестовото й изпитване. Не трябва обаче да очакваме тази мрежа да е навсякъде, като например в планините. Това ще бъде постигнато в далечно бъдеще.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай