Радев зарадва дипломанти в АУБ в Благоевград

Президентът присъства тази сутрин на церемония в Американския университет в България

Радев зарадва дипломанти в АУБ в Благоевград | StandartNews.com

Президентът Румен Радев присъства тази сутрин на церемония в Американския университет в България, посветена на дипломирането на 25-я випуск бакалаври в образователната институция.

„Днешната церемония е вълнуващ празник, заслужено признание не само за студентите от 25-тия випуск, но и за преподавателите и ръководството на авторитетния Американски университет в България. Вашите ежедневни усилия за качествено образование и перспективни умения, посветени на бъдещето на нашите млади хора ще дават своя резултат години напред. Радвам се, че млади хора от десетки държави избраха за свое семейство Американския университет в Благоевград и приеха красивия град за свой втори дом. Те ще бъдат пример за своето и следващите поколения, че автентичният и траен успех изисква висока лична мотивация и пълна отдаденост и дисциплина“, каза Румен Радев.

Подкрепата, която абсолвентите получават от своите преподаватели, семейства и местна общност е много важна. „В днешния тържествен ден искам да поздравя ръководството и преподавателите за високия стандарт на академично образование, който неотклонно отстоявате. Поздравявам и младите хора, които днес празнуват завършването на своето успешно обучение“, заяви още Радев.

Той благодари на ръководството на висшето учебно заведени за поканата да сподели един от най-тържествените и запомнящи се мигове в израстването на младите хора като личности - просветени, отдадени и вдъхновени за успех.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай