Радев: Слух са призивите за преврат

Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев

Радев: Слух са призивите за преврат | StandartNews.com

Импийчмънтът няма да напълни язовирите, няма да напълни и хладилниците на хората, няма да вдигне пенсиите. Импийчмънтът най-много да напълни площадите и да доведе до окончателен крах на управлението. Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев в отговор на въпрос дали го притеснява процедура по импийчмънт.

Попитан как ще работи с правителството след изявлението си отпреди два дни, Радев коментира, че въпросът не е какво ще прави той, а "какво ще правим всички ние, българите".

"Ще си върнем ли закона, ще си върнем ли държавата, ще си върнем ли справедливостта, ще си върнем ли роднините зад граница", попита той.

"Призивите за преврат са слухове. Винаги съм работел за интересите на България", заяви президентът. Той отказа да коментира подобни твърдения.

"По Конституция президентът има право да отправя обръщение когато реши и по каквато тема реши", добави още той.

Румен Радев заяви още, че забраната съдия Андон Миталов да влиза в Съединените щати е изцяло в правомощията на държавния департамент.

Също така Радев посочи за пример Португалия, която е била в добро икономическо състояние след приемането в ЕС, но след влизането в еврозоната икономическите й показатели са се променили..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай