Пускат кепенците и на ГКПП Маказа, остава Кулата

Решението е на гръцките власти

Пускат кепенците и на ГКПП Маказа, остава Кулата | StandartNews.com

ГКПП "Маказа" ще бъде затворен на обяд. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Младен Маринов в началото на правителственото заседание. МВР-шефът изнесе информация кои гранични пунктове с Гърция ще работят .

От 1 юли Гърция обяви, че ще пуска туристи от България само през "Кулата-Промахон" при попълнена поне 48 часа предварително електронна декларация. В последствие се оказа, че инцидентно са пропускани и коли през "Маказа".

"Засега "Кулата" работи и в двете посоки, а „Илинден“ е затворен в посока Гърция и през него само влизат хора в България. „Златоград“ е затворен и в двете посоки, а „Ивайловград“ и „Капитан Петко войвода“ работят и в двете посоки. Очаква се по обяд Гърция да затвори „Маказа“, заяви Маринов.

Темата коментира и самият премиер Бойко Борисов.

"Колко дисциплинирани са българите, когато отиват в чужбина! А ние когато поискахме информативна декларация по КПП-тата, какъв шум беше! А сега Гърция като въведе електронните декларации, нищо никой не каза, чинно си ги попълват. Ние искаме да държим хората, които ще пътуват, информирани", обясни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай