Пускат бонус от 300 лева за ваксина?

Има идея и за включване в лотария

Пускат бонус от 300 лева за ваксина? | StandartNews.com

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) предлага въвеждането на стимули за граждани, които се ваксинират срещу COVID-19. Предвидено е всеки имунизиран да получи от 50 до 300 лева или туристически пакети, коли, телевизори и перални, съобщават от организацията. 

От БХРА подчертават, че всички, които изявят желание да се ваксинират в рамките на първите двадесет дни от обявяването на мярката следва да получат 300 лева. След всяка изминала 10-дневка парите намаляват с 50 лева.

"Кампанията може да бъде ограничена във времето – за два месеца, така че да изпреварим очакваната нова вълна на вируса през есента", смята председателят на БХРА Георги Щерев, според когото средствата могат да се използват за семейна лятна ваканция.

"България е една от европейските страни, в които хората имат най-малък интерес и стремеж към ваксинация. Вече е ясно, че основната група желаещи са започнали или завършили ваксинационния процес, а в момента изтича срокът на стотици хиляди дози от ваксините, които са закупени от държавата с цел имунизация на населението.", гласи становище на БХРА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай