Пътна полиция да ни спира само при нарушения

Това предлагат от ДБ

Пътна полиция да ни спира само при нарушения | StandartNews.com

"Демократична България" предлага пакет от спешни мерки за пътна безопасност у нас.

Причината е, че поред изследване на Евростат страната ни е сред държавите, заемащи челните места по брой загинали при катастрофи в ЕС.

От ДБ настояват да бъде изготвена цялостна стратегия, в която да залегнат няколко основни принципа за справяне с "войната по пътищата", а именно: нулева толерантност към нарушаването на правилата за движение; преследване на системния нарушител; събираемост на глобите над 80%.

От партията предлагат следните мерки, които да предприеме България в следващата една година:

Отваряне на данните за пътния трафик и инциденти , Изграждане на Единна информационна система за пътна безопасност (ЕИСПБ),Осигуряване на цялостно видеонаблюдение на основната пътна мрежа и областните центрове, 

Още предложения - Сертифициране на преброителните камери и камерите от тол системата за засичане на скорост. Зоново засичане .Електронно връчване на фишове и актове и електронно плащане .

Също така - Затваряне на вратичките за неплащане на фишове, както и Пътна полиция да не може да спира без нарушение - да се забрани на пътните полицаи да спират за проверка МПС, ако водачите не са извършили нарушение.

Много важен е строгият контрол над техническите прегледи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай