Протестът обяви въстание – на 2 септември

Отровното трио радикализира митингите

Протестът обяви въстание – на 2 септември | StandartNews.com

Народно въстание на 2 септември обявиха протестърите на площада снощи. То щяло да започне още сутринта пред Народното събрание, когато депутатите се събират след лятната си ваканция, и нямало срок, в който да приключи. Това е датата, на която управляващите трябва да съберат 120 гласа в НС, за да започнат обсъжданията по новата Конституция.

Заканите за тотална блокада са резултат от агресивното поведение на Отровното трио. То обяви вчера, че няма да иска повече разрешения от Столична община за митингите пред институции и затварянето на кръстовище, щяло да има изненади.

Привърженици на по-радикални протестни действия в Русе се събраха вчера в района на граничния пункт Дунав мост и блокираха движението по основния път.  Протест имаше и в Пловдив. Предимно симпатизанти на партия "Възраждане" се събраха пред Общината. Звучаха революционни песни. Във Варна видимо изнервени шофьори влязоха в пререкания с протестиращите, като някои от тях се опитаха да преминат през блокадата. Едва 20 души бе протестът в Бургас.

Днес София отново се събуди под блокада. Три са ключовите места в столицата, на които протестиращи са изградили свои лагери. Блокирани остават кръстовищата на Орлов мост, булевард "Цар Освободител" и Ректората на Софийския университет. Засега няма изненадващи нови блокирани места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай