Протестъри надраскаха паметника на Съветската армия

Манол Глишев зове палаткаджиите да се снимат с осквернения монумент

Протестъри надраскаха паметника на Съветската армия | StandartNews.com

Паметникът на Съветската армия осъмна отново надраскан. Този път надписът с черна боя върху него е актуален спрямо политическата обстановка у нас и в Беларус. Долу Бой/Лукашен/ко - пише с черни букви върху монумента.

Вдъхновението за неизвестния "художник" явно е дошло от протестите срещу Лукашенко, след като опозицията не призна резултата от вота там, както и от протеста у нас срещу кабинета.

Един от протестиращите - Манол Глишев, още в ранни зори подкани в социалната мрежа който може да ходи и да направи снимки на надраскания паметник, докато надписът още не е изтрит.

Манол Глишев, който едно от остриетата на Демократична България и градската десница иска и оставката на президента Румен Радев. Той се заканва, че когато митингаджиите вземат властта, не само ще бъдат "украсени", но и ще бъдат съборени всички комунистичски и съветски паметници в страната.

От първия ден на протеста той зове към лустрация и подчертава, че на Орлов мост са антикомунистите, които нямат общо с Румен Радев, Отровното трио и Мая Манолова. Предполага се, че именно някой от тази група протестиращи на блокираното с палатки кръстовище е надраскал и паметника.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай