Протестиращи се готвят за 150 - ти ден

Днес се проведе протестно автошествие на Цариградско шосе

Протестиращи се готвят за 150 - ти ден | StandartNews.com

Днес поради мерките срещу Covid-19, антиправителственият протест се проведе с автошествие.

В 149-ия ден десетки коли тръгнаха от БНБ в посока парк-музей "Врана" по "Цариградско шосе" малко след 15.30 часа.  Проявата е организирана от "Отровното трио".

Протестиращите остават с искане на оставка на правителството и главния прокурор. Те настояват за предсрочни избори и гарантиране независимостта на съдебната власт. Недоволството им е провокирано от липсата на демокрация, разпространена корупция.

Протестите промениха своята форма. Те не са приключили. Правим такива автошествия, за да

Вчера антиправителственият протест се фокусира върху дипломатически мисии.  След това демонстрантите преминаха пред резиденцията на американския посланик Херо Мустафа. Те ѝ отправиха покана за участие в общонационалния протест в събота, когато ще е 150-ият ден на демонстрации срещу правителството и главния прокурор.

По време на планираното Велико народно събрание на 5 декември се предвижда затваряне на улици и блокиране на ключови кръстовища. От Отровното трио призоваха към масовост на демонстрацията, като посочват, че това е бунт на свободните хора за защита свободата, за достойнство и за справедливост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай