Протести и оставки заради болницата на Лили Иванова

Граждани недоволни от смяната на ръководството на МБАЛ Кубрат

Протести и оставки заради болницата на Лили Иванова | StandartNews.com

Граждани на Кубрат се вдигнаха на протест заради бъдещето на меместната болница, а много лекари подадоха оставки.

Причината е смяната на ръководството на лечебното заведение, в което на младини като медицинска сестра е работила примата на българската музика Лили Иванова. Протестиращите пред общината граждани днес зобявиха, че са против решението на Общинския съвет за смяна на директорката, управлява болницата 16 години, съобщи бТВ.

„Ние сме против временно назначения директор, той няма нито компетентността, нито е запознат с работата в болничното здравеопазване“, заяви д-р Иванка Атанасова от МБАЛ-Кубрат. След 38 години работа в лечебното заведение тя е подала оставка заради промяната.

Същевременно пред общината имаше и контрапротест с подкрепа на новото ръководство. „Нека има промяна в болница Кубрат, в края на краищата, защото една голяма част от нашите граждани отиват да се лекуват в други общини“, каза Салим Мустафа.

От Общинския съвет призоваха медиците да не напускат работа и заявиха,че смяната на ръководството е нормален процес с цел подобряване дейността на болницата.

„Болницата ще работи, управителят е длъжен да сформира екип, ако някой не желае да работи с избрания управител, но неприемането на решението на Общинския съвет не е сериозно“, коментира Хюсеин Юмеров, председател на Общинския съвет в Кубрат.

Новият управител на болницата заяви д-р Леман Балканджиева заяви, че е оптимист и че има амбицията да привлече нови лекари. „В болницата поетапно ще се включат всички отделения да работят в пълен капацитет, просто може би трябва някакво техническо време“, обясни д-р Балканджиева.

Болницата в Кубрат е в добро финансово състояние, работещите отделения са обезпечени с апаратура, но заради ситуацията със смяната на ръководството остава отворен въпросът с кадровата криза и ще останат ли лекарите на работа. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай