Проливен дъжд наводни улици и къщи в Хасково

Пет екипа на пожарната са работили цяла нощ по отводняването на града

Проливен дъжд наводни улици и къщи в Хасково | StandartNews.com

Проливният дъжд, излял се над Хасково снощи, наводни улици и булеварди, разби и асфалт, а някои къщи са били пълни с вода, съобщава сайтът Haskovo.net. Под вода останаха частично булевардите „Васил Левски” до бившата Захарна фабрика и булевард „България” до Младежкия център.

На места нивото на водата стигаше до половината от височината на автомобилите, разказаха хасковлии, попаднали в тапата от коли. Заради насъбралата се вода много от водачите използвали обходни маршрути, предаде още сайтът.

Количеството паднал дъжд е бил 60 литра на квадратен метър в рамките на 40 минути. Това е два пъти повече от нормата за валежи за един месец.  Бурята е била придружена от градушка и силен вятър. Пороят е наводнил улиците и е блокирал града, предаде бТВ.

260 сигнала са получени на телефон 112 за наводнени обекти и закъсали автомобили. При шест от случаите хората са искали евакуация, тъй като са попаднали във воден капан в колите си.  Всички хора са изведени навреме по информация от пожарната. Няма пострадали хора.

Пет екипа на пожарната са работили цяла нощ по отводняването на града. Към момента няма данни за още наводнени сгради.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай