Пролетни температури, на места слаб дъжд

Времето е подходящо за разходки на открито

Пролетни температури, на места слаб дъжд | StandartNews.com

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но облачността от северозапад постепенно ще се увеличава. Само на изолирани места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили до умерен, в Северна България ще е и временно силен. Максималните температури ще са предимно между 15° и 20°, в София – 15.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Привечер от запад облачността ще се увеличи. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 13° и 18°. Температурата на морската вода е около 8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове. Ще духа умерен, временно и силен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на 1200 метра – около 10°, на 2000 метра – около 3°.

През първите два дни от следващата седмица с пренос на топъл въздух от запад-югозапад температурите ще се задържат значително по-високи от обичайните за началото на февруари - на места ще достигнат 20-23°. Ще преобладава слънчево време. През нощта срещу сряда и в сряда от северозапад, в Източна България от североизток ще нахлува студен въздух и температурите рязко и значително ще се понижат, в много райони с повече от 10-12°. Облачността ще е значителна, ще започнат и валежи от дъжд, които бързо ще преминават в сняг, временно ще бъдат интензивни; в котловините на Западна България и в Предбалкана ще се задържа снежна покривка. По планинските проходи, а привечер и в североизточните райони ще има виелици и навявания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай