Прогноза: Слънчев бряг няма да стане семеен курорт

Тази седмица парламентът прие ограничения за шума

Прогноза: Слънчев бряг няма да стане семеен курорт | StandartNews.com

Слънчев бряг няма как да се превърне в семеен курорт, категорична е Полина Карастоянова – изпълнителен директор на Националния борд по туризъм. Пред нова телевизия тя коментира приетите от Народното събрание тази седмица нови законови разпоредби за ограничаване на шума у нас.

„Това е едно място (Слънчев бряг – бел.ред.), на което младите хора могат да се забавляват. Въпреки това там наистина има различни възможности за развитие. ”, коментира Карастоянова.

„Тези туристи и гости на България, както и българските граждани, които търсят спокойствие и семейна атмосфера, могат да го намерят и ще продължават да го намират в курорта „Албена”, в курорта „Златни пясъци” и във всички затворени комплекси, а тези които очакват повече шум и летни нощи навън – могат да отседнат в курорта „Слънчев бряг”, каза още тя.

Строги забрани за генериране на шум и солени глоби за нарушителите предвиждат приетите през тази седмица на второ четене промени в Закона за защита от шума в околната среда. Текстовете бяха окончателно приети близо година след първото гласуване в пленарната зала.

Новите глоби бяха инициирани от тогавашния вицепремиер Валери Симеонов след акции срещу шума в заведения по Черноморието.

„Предложението създаде много шум поради характера на неговото представяне. По принцип намирам за добра идеята да бъдат ограничени правилата, които се отнасят до комфорта на гражданите и това да се чувстваме по-спокойни в следобедните и късните часове. Но според нас е необходимо ясно регулиране на туристическите зони, в които правилата имат различна специфика спрямо останалите населени места”, каза Полина Карастоянова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай