Проф. Мермерски изкарал леко ковид, каква е диетата му

Диетологът разкрива тайната на добрата си форма, която е в правилното хранене

Проф. Мермерски изкарал леко ковид, каква е диетата му | StandartNews.com

Яжте ябълки - те съдържат много витамини и пектин, който абсорбира мръсотиите, натрупани  в човешкия организъм. Да не забравяме, че всеки човек на възраст над 40 години има в тялото си по 4-5 килограма отрови.

Това препоръча проф. д-р Христо Мермерски, автор на 31 книги в областта на целебното и здравословното хранене, народната и природната медицина, в интервю пред "Марица".

"Киселото мляко, което създадох, е изключително ценен продукт - вместо 2 съдържа 8 пробиотични бактерии, които се хранят с отровата, натрупана в организма, вследствие на лоша храна. Бурканче мляко с лъжица мед е чудесна закуска", казва професорът.

Според него през есента не бива да наблягаме на свинско и пилешко. Сега е сезонът на чушките, на морковите, гроздето, ябълките. 

 Нужното за организма количество витамин А можем да си гарантираме без всякакви рискове от предозиране, ако настържем хубави пресни моркови, към които да прибавим зехтин и мед.

Тази смес за закуска е чудесна. Морковът съдържа провитамин А, действа и като антиоксидант.

Червеното цвекло също е изключително полезно, повишава имунитета. Добре е да се консумира настъргано на дребно, както и ябълките, обяснява Мермерски.

Той дава съвети и за менюто по време на пандемия. "Трябва да консумираме ежедневно около половин килограм пресни плодове и зеленчуци, като за предпочитане са продуктите родно производство. Те съдържат веществата, които подобряват имунитета ни, пазят ни от вируса". 

А как да се лекуваме при COVID-19 и грип?

Ефикасно средство са прополисът и прополисовата тинктура, приемана с топло мляко или вода. Чесън и лук са ефикасно средство за профилактика и при бронхити. 

"Разработих  ефективно и изцяло натурално природно средство за защита, превенция и профилактика на вируси, включително и COVID-19.

Съдържа пчелен прашец, тинктура от прополис, ружа, алое, джинджифил и канела. Благодарение на този продукт изкарах леко ковид.

Продуктът се ползва при настинки, грип, хрема,  фарингит, ларингит, трахеит, всякакви възпалителни, инфекциозни, бактериални и гъбични заболявания.

 Действа и при още 12 други заболявания, сред които пародонтит, косопад, гъбички, подсичане", казва още диетологът, който работи в областта на природната и народната медицина от 1957 г.

Проф. Мермерски, който е на 88 г., разкрива и тайната на добрата си форма. 

Тя е благодарение на добрият хранителен режим. "Всяка сутрин пия смес от изстискан лимон и зехтин - отлично средство за пречистване и укрепване на организма. Препоръчвам го на всички, особено на по-възрастните, тъй като сместа има и антисклерозиращо действие.

Ефикасна рецепта с очистващо действие има и смес от смлени лимони с мед - две лъжички сутрин е благодат за всички органи на човешкото тяло - за сърцето, за мозъка.

А за отслабнал организъм, за анемия, туберкулоза няма по-добро лекарство от смлени орехи с мед, който е уникално лечебно средство. Особено в комбинация с кисело мляко, пектин и канела (която намалява кръвната захар), плюс капки прополис (който унищожава вирусите) става чудесна закуска. Комбинацията от счукан чесън със зехтин и прополисова тинктура унищожава вируси, бактерии и гъбички". 

Специалистът съветва да не се стига до крайности в постенето,  защото на организма са му нужни белтъчини и въглехидрати. Затова липсата на месо в менюто трябва да се компенсира с консумация на ядки - тиквени, орехови, бадемови. 

Но с месото не трябва да се прекалява. 

Телешкото, свинското, но нетлъсто, съдържат много белтъчини, необходими на организма. Можем обаче да набавим нужните на организма вещества и с ядки - фъстъци, орехи, слънчогледови семки.   

"От години не ям месо с изключение на пилешко от време на време и риба. Изключително полезен е хайверът.", обяснява още диетологът

За диетите за отсбаване той коментира така:

"Капани за наивници са чудодейни диети, с които, уж, можеш да свалиш 10 килограма за седмица. Има едно основно правило - ако консумираш повече калории, отколкото изразходваш, няма да отслабнеш.

Основното за поддържане на теглото е не гладуването, а изборът на нискокалорични храни. Плюс движение - по 5-6 км на ден. Ако не се спазва правилото, нищо не помага!"

Проф. д-р Христо Мермерски е създал множество полезни природни продукти. Преподавал е в университети в САЩ, Европа, Судан, Етиопия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай