Продължават ли протестите? Какво се заканиха от Възраждане

Партията иска съставяне на работни групи за зеления сертификат

Продължават ли протестите? Какво се заканиха от Възраждане | StandartNews.com

Протестите срещу зеления сертификат ще продължат и ще са много по-интензивни.

Това каза Цончо Ганев от партия "Възраждане" пред протестиращите след края на срещата с министъра на здравеопазването Асена Сербезова. М Сербезова разговаря с трима от протестиращите - Цончо Ганев, Георги Тодоров и Пламен Пасков.

Ганев обясни на протестиращите, че по време на срещата те са предложили да се създаде работна група, която да бъде съставена от експерти, които от медицинска гледна точка да обсъдят дали зеленият сертификат дава резултати. На срещата беше коментирана статистиката, недоверието, начините на тестване, съмненията в тестовете, но не бяха дадени конкретни отговори и затова призовахме да се направи работна група, добави той.

Настояваме тя да бъде сформирана и до две седмици да излезе с конкретни решения, каза още Ганев. Получихме отговор, че зеленият сертификат няма да бъде отменен, добави Ганев.

Няма да се откажем от протестите. Призоваваме да се спазва редът, но има хора, които нямат вече доверие на тези мерки и няма как да контролираме всички, каза той в отговор на въпрос дали протестите ще бъдат мирни. Разделението на обществото ни е в резултат на провежданата в последните две години политика. Премиерът да свика такава работна група, настоя още Ганев.

Петков твърд за сертификата, покани протестиращите на среща 

Междуврменно премиерът Кирил Петков обяви, че е готов да се срещне с протестиращите, след като изтече карантината му в петък. Той обачее е категоричен, че зеленият сертификат трябва да остане.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай