Продължава издирването на изчезналите баща и син

Спасителите откриха следа от изгубилите се в Стара Планина туристи

Продължава издирването на изчезналите баща и син | StandartNews.com

И днес продължава издирването на изчезналите баща и син в Стара планина. Вчера за спасителите се появи лъч надежда, след като към 13 ч бяха открити следи от двамата планинари. При обхода в близост до заслон „Рудината“ (Бункера), планинските спасители и доброволци намериха челник, вероятно на някой от издирваните. Проверени са всички постройки, в които изчезналите биха могли за намерят подслон, но засега без резултат.

ВИЖ ОЩЕ: И армията търси изчезналите туристи /ОБНОВЕНА/

42-годишният Атанас Пенчев и 17-годишният му син Андриан от Стара Загора са в неизвестност от 11:00 ч. на 5 февруари. Тогава потеглиха първите екипи на Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК. В търсенето се включи и армията.

17 планински спасители от отрядите в Калофер, Карлово, Пловдив, Пирдоп, София и Банско с 3 спасителни кучета обхождаха нови райони, които не са били достигнати през вчерашния ден. Към тях се присъединиха 8 доброволци от охраната на парк „Централен Балкан“, 5 от Стара Загора и 2 от Калофер.

Труден терен, насечена и гориста местност в по-ниските части и над еднометровите преспи, са затруднили издирването. Изключително лоши са били и метеорологичните условия. Вятърът е бил със скорост 15 м/сек по билото на планината, а температурата - минус 8 градуса, което се усеща като минус 25 градуса заради вятъра.

Към 18 ч. търсенето бе прекратено заради тъмнината. Тази сутрин  обходите на спасителните отряди продължават, съобщиха от Планинската спасителна служба.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай